Emmausklooster-2
Ons Kloosterpad
Overnachten
Wandelen

Kapucijnenklooster Emmaus

Kapucijnenklooster Emmaus

Basilius van Bruggelaan 4, 5363 VA, Velp Bekijk op Google maps

In Velp vormen het Emmausklooster, het Sint-Alfonsiusklooster en het Vincentiuskerkje de drie-eenheid. De driehoek omvat negenhonderd jaar religieuze geschiedenis: het Vincentiuskerkje als middeleeuwse dorpskerk, het Emmausklooster uit de 17e en 18e eeuw en het Sint-Alfinsusklooster uit de 19e en 20e eeuw, de periode van het rijke roomse leven.

Het Emmausklooster (1645) is het oudste kapucijnenklooster van Nederland.  Het interieur van de kapelkerk is een van de mooiste barokke kerkinterieuren van Nederland. De locatie is door het programma Vroege Vogels ooit uitgeroepen tot stilste plekje van Nederland. De kloostertuin wordt bijgehouden door een grote groep vrijwilligers.

Het Emmausklooster is een plek van stilte om tot rust te komen. Zowel organisaties in de zorg vinden er een plek alsmede wandelaars van het kloosterpad én andere wandeltochten die langs dit klooster leiden. De facilitaire voorzieningen (maaltijden en overnachtingen) worden verzorgd door Carrousel Groen, onderdeel van Brabant Zorg.
Je kunt er overnachten, eten, en onder andere ruimtes huren. Wil je hier gebruik van maken of meer weten over dit klooster? Mail naar reserveringen.emmausklooster@brabantzorg.eu of bel tussen 9.00 uur en 13.00 uur naar 06-24547711. Het Emmausklooster is het eindpunt van etappe 4 en startpunt van etappe 5 van Ons Kloosterpad.

 

Sander de Kramer volgt het Brabantse Ons Kloosterpad. In deze aflevering een ontmoeting met Annemarie Nodelijk, die sinds een tumor in haar hoofd en de operatie daarna bijna blind is. Aan een touwtje begeleidt Sander haar door de uiterwaarden van de Maas richting het Emmausklooster in Velp.

Luister de podcast

Verschillende partijen slaan de handen ineen voor behoud en renovatie van drie erfgoedcomplexen in Velp: het Emmausklooster van de Orde der Minderbroeders Kapucijnen, het klooster van de zusters Moniale Redemptoristinnen en het Vincentiuskerkje.

Bekijk de video

Producten van deze locatie

Wat is er te doen