Beleven en verblijven

Picknicken bij klooster Sint-Agatha

Klooster Sint Agatha

19 september 2021

Kloosterlaan 24

12.30

5435 XD, Sint Agatha

Kloosterlingen gaan zorgvuldig om met de schepping. Ze leven van wat het seizoen te bieden heeft. Dat zien we terug in de Kloosterlunch Picknick. Gezond en (h)eerlijk voedsel uit de kloostertuinen van Noord-Brabant met vruchten van het toekomstige voedselbos en eetbare bloemen uit de kloostertuinen.

Programma Kloosterlunch Picknick ‘Sereniteit’

Stilte, een belangrijke waarde binnen het kloosterleven, is tegenwoordig kostbaar. Buiten het klooster zouden we daar meer bij stil kunnen staan. Tijd voor bezinning. Dat doen we in stilte. De kloosterlunch ‘Sereniteit’ gaat terug naar de essentie. Hoe smaakt, ruikt en klinkt je eten in stilte? Maakt het je bewust van smaak, geur, vorm en geluid?

Na een reinigingsritueel als serene start volgt in stilte appetizers van fruitige & kruidige wijn en vruchten en een liefdevol plankje met salade. In een korte vertelling kom je meer te weten over de kloostertuin en duurzame productie. De Kloosterlunch Picknick sluit af met een zoete cocktail.

Inschrijving a 25,- pp (beperkt aantal plekken, in september meer picknicks in de kloostertuinen). Inschrijven door een mail te sturen naar Simone kramer-janssen: mail@c-mone.nl

Afbeelding3