Workshop Kloosterlunch Sereniteit

Om de producten uit de kloosters uit te lichten zijn afgelopen jaar een kloosterlunch-ritueel en picknick in de kloostertuin ontwikkeld, in samenwerking met fooddesigner Katja Gruijters. Er zijn diverse kloosterlunchevents georganiseerd bij Koningshoeven in Berkel-Enschot, het clarissenklooster in Megen, klooster St Agatha en het Emmausklooster in Velp.

In de maanden juni en juli vonden workshops plaats waaraan diverse betrokkenen van kloosterlocaties deelnamen om te leren hoe zij de kloosterlunch op de eigen locatie kunnen maken en organiseren. Zo brengen we de (h)eerlijke kloosterproducten, al het Goeds uit het klooster, onder de aandacht bij het publiek en versterken we de beleving van de lange afstandswandeltocht Ons Kloosterpad.

Chef-koks, zorgmanagers, medewerkers abdijwinkels en actieve vrijwilligers volgden de tweedaagse workshops van fooddesigner Katja Gruijters. Alle ideeën worden gebundeld in het handboek Kloosterlunch. Met ondersteuning van een toolkit en recepten kunnen diverse locaties langs Ons Kloosterpad de kloosterlunch zelfstandig oppakken. Zo geven we een impuls aan het inzetten van elkaars kloosterproducten, inspireren we nieuwe partijen en zetten al het Goeds uit het klooster op de kaart.

Kijk voor een sfeerimpressie van de kloosterlunch

Ben je geïnteresseerd in het handboek Kloosterlunch en de recepten, mail dan naar mail@c-mone.nl