Rondwandeling Uden

In 2021 vierden we het jaar van het Brabants Kloosterleven en is er een 330 kilometer lang wandelpad samengesteld: Ons Kloosterpad. In vijftien etappes wordt wandelend kennisgemaakt met het leven en werk van de Brabantse kloosterlingen, toen en nu. Met Museum Krona als startpunt is er rondom de abdij Maria Refugie en andere religieuze gebouwen in Uden een rondwandeling met bezienswaardigheden samengesteld.

Brabants Kloosterleven (provincie Noord-Brabant), gemeente Maashorst en museum Krona nodigen u uit voor de lancering van de Kloosterrondwandeling ‘Vluchtoord voor verdreven kloosterlingen’. U bent op zondag 1 mei vanaf 10.00 uur van harte welkom voor de officiële opening door burgemeester Paul Rüpp. Daarna wandelen we van 10.30 uur tot 13.00 uur de kloosterwandeling Vluchtoord voor verdreven kloosterlingen, van circa 10 km.

Wilt u deze dag extra bijzonder beginnen? Vanaf 09.00 uur kunt u aanschuiven in de kruidentuin van Museum Krona voor een heerlijk en vers streekontbijt. Voor € 7,50 per persoon geniet u van koffie, thee, jus d’orange en andere producten uit de Maashorst. Ook aanschuiven? Reserveer dan – tot uiterlijk 28 april – je ontbijt via museumkrona.nl.

Naar de rondwandeling