Kloosterrondwandeling geopend

Abt Denis Hendricks van de Abdij van Berne en wethouder Rien Wijdeven van Bernheze hebben vrijdag 26 november de eerste kloosterwandeling geopend rond de Abdij van Berne. In totaal komen er vijftien rondwandelingen in Brabant.


De rondwandelingen zijn bedoeld voor iedereen die houdt van een mooie wandeling en graag kennis wil maken met een klooster in de buurt.

De wethouder en Abt onthulden het informatiebord bij de abdij met daarop alle informatie over de 11 kilometer lange wandeling. De nieuwe wandelroute geeft bezoekers een inkijkje in het leven en beweegredenen van de norbertijnen, een orde van religieuzen die negenhonderd jaar werd gesticht. Hun Abdij van Berne en de prachtige tuin vormen het start- en eindpunt van de wandelroute. De route leidt van de abdij, langs enkele kapellen naar met monumentale kasteel Heeswijk-Dinther en loopt door bossen, weilanden en langs riviertjes en watertjes.  

 

Bier, koffie en gezelligheid 

De kloosterrondwandeling heeft een informatief karakter maar nodigt ook zeker uit tot ontmoeting en gezelligheid. Onderweg zijn er meerdere plekjes om even uit te rusten met een koffie of een lunch. De Abdij van Berne heeft een prachtige abdijwinkel met allerlei producten uit Brabantse kloosters. Bovendien kun je daar ook genieten van koffie en verschillende soorten Berne Abdijbier. 

 

Wandelen via knooppunten  

De rondwandeling loopt langs het wandelknooppuntennetwerk en is dus voor iedereen goed te volgen. Je wandelt van nummer naar nummer. Op het informatiebord bij de abdij staat alle informatie maar de wandeling kun je ook op je telefoon bekijken via de website van VisitBrabant. Het fijnste is het om te lopen met de papieren routekaart, die is verkrijgbaar in de abdijwinkel van Berne en te bestellen via de webshop van VisitBrabant.  

 

Brabantse kloosterrondwandelingen  

Komende tijd worden er meer kloosterrondwandelingen geopend. In totaal komen er vijftien verspreid over Brabant, waaronder in Megen en Aarle-Rixtel. De kloosterwandelingen zijn tot stand gekomen met hulp van VisitBrabant Routebureau. 

De rondwandelingen zijn een aanvulling op het zeer populaire Kloosterpad. Ons Kloosterpad is een lange afstandsroute van vijftien etappes van in totaal 330 km langs een veertigtal Brabantse kloosters.