Naar het einde van de wereld

Pianist – Componist David Hordijk liep van Helmond naar het Spaanse Finisterre, letterlijk “het einde van de aarde”. Na vier maanden en 2500 kilometer arriveerde hij bij de kliffen van Finisterre, maar niet alleen. Via crowdfunding kwam zijn piano ook daar om een concert te kunnen geven.

Bewonder David Hordijk op 20 augustus
Op zondag 20 augustus 2023 speelt David Hordijk in de Lambertuskerk te Vessem. Om 14 uur is de ontvangst met koffie of thee in de pelgrimsherberg Kafarnaum. Om 14.45 uur kun je deelnemen aan een rondwandeling in Vessem. Om 15.45 uur gaat de kerk open voor het concert dat om 16 uur start.

Ben jij erbij? Meld je aan.
Wil je erbij zijn? Meld je dan aan via behoudlambertuskerk@gmail.com
of info@pelgrimsherberg.nl. Geef in je mail ook aan of je:
-bij de ontvangst bent om 14.00 uur;
-of je deelneemt aan de rondwandeling van 14.45 uur;
-of dat je alleen om 16.00 uur naar het concert komt.
Op deze manier weet de organisatie waar zij rekening mee kan houden en kan alles strak geregeld worden.

Toegang
Er is geen vaste toegangsprijs omdat het concert in de kerk plaatsvindt, maar een vrijwillige bijdrage stelt de organisatie zeer op prijs. De organisatie stelt een prijs van €10,- voor (en natuurlijk mag meer ook).

Over het concert
In dit concert vertelt David over zijn immense avontuur, begeleid met zijn eigen pianocomposities. “De intentie van mijn tocht is altijd geweest om vrijer te worden. Als je zo lang wandelt hebt je een grote afstand tot je normale leven waardoor je veel gemakkelijker ziet wat nou echt belangrijk voor je is. Het hele avontuur heeft me veel meer vertrouwen gegeven in wat het leven ook maar brengt.” Natuurlijk was er op de tocht genoeg tegenslag, vallen en opstaan. Nog veel meer was er echter magie en onverwacht groot en klein geluk. “Na weken door te regen te ploeteren klopte ik met een andere pelgrim aan bij een abdij voor een droge slaapplek. Daar trof ik echter de burgemeester van het nabijgelegen plaatsje. Ze waren nog aan het opruimen van een festival de dag ervoor. Daardoor waren er schalen vol met eten over. Er werd zelfs een fles champagne opengetrokken. We kregen een luxe kamer om in te slapen en er was zelfs een vleugel piano waarop ik een klein concert heb gegeven. Dat soort magie kom je onderweg tegen.”

Het verhaal is niet compleet zonder alle betekenisvolle ontmoetingen en alle vriendschappen. “Stel je eens voor dat je vrienden hebt die letterlijk naar het einde van de wereld voor je gaan en ook nog eens je piano (een gevaarte van 200 kilo) meenemen. Ik vraag me nog steeds wel eens af waar ik ze aan te danken heb.” Veel mensen leefden al online mee met Davids avontuur, bij dit concert wordt in woord en muziek duidelijk hoe hij na dit avontuur is gegroeid en niet meer degene is die hij van tevoren was.