Met ziel en zaligheid

Overal in Brabant speelt het: de zoektocht naar een nieuwe toekomst voor kloostercomplexen. Woensdag 29 september is er een leer-werkbijeenkomst over dit onderwerp in Sterksel.

De toekomst van kloostercomplexen is een ingewikkeld vraagstuk én een waarden-volle uitdaging: hoe bouw je letterlijk en figuurlijk voort op de bijzondere kwaliteiten van deze complexen, met hun rijke geschiedenis, hun veelzijdige waarden en hun inbedding in de ruime omgeving?

In Kloostervelden bij Sterksel is daar in een intensieve samenwerking van zorgorganisatie, projectontwikkelaar, ontwerpers, overheden en talloze andere betrokkenen veel ervaring mee opgedaan, www.kloostervelden.nl . Het resultaat mag gezien worden en biedt interessante aanknopingspunten om diverse inzichten te delen voor andere transformatieprojecten in Brabant.

Bent u actief betrokken bij de herbestemming van kloostercomplexen en heeft u interesse in dit leer-werkbezoek? Neem dan uiterlijk 24 september contact op met Anne van Kuijk, Provincie Noord-Brabant, avkuijk@brabant.nl

Praktische informatie :