heilig bloed 3 klein
Bezoeken en beleven
Museum
Ons Kloosterpad
Overnachten
Wandelen

Missieklooster Heilig Bloed

Kloosterdreef 7, 5735 SJ, Aarle-Rixtel Bekijk op Google maps

Ten noordoosten van Aarle-Rixtel torent boven het Brabantse boerenlandschap een groot gebouw uit. Tussen de velden ligt het Missieklooster Heilig Bloed. De congregatie vond haar oorsprong in Zuid-Afrika aan het einde van de negentiende eeuw en deed veel missiewerk. Vanuit het klooster in Aarle-Rixtel vertrokken honderden zusters naar verschillende continenten. Niet alle zusters gingen de missie in. De inwoners van Aarle-Rixtel leerden de zusters vooral kennen via hun werk in de omgeving. Ze werkten in de wijkverpleging, de ouderenzorg en verzorgden muzieklessen.

Het klooster wordt nog steeds bewoond en heeft een gastenverblijf waar je kan overnachten. Aangrenzend aan het klooster ligt de kloostertuin met doorkijkjes over de velden waar de zusters ook voedsel verbouwden. Via een kruisweg loop je naar de begraafplaats. Op het terrein bevindt zich ook een Lourdesgrot uit 1907. In het klooster is ook een klein museum met voorwerpen vaak meegenomen van missiereizen door de zusters.

De naastgelegen kloosterboerderij aan de Kloosterdreef 8 is omgebouwd tot Restaurant de Brabantse Kluis.

Het Missieklooster Heilig Bloed is eindpunt van etappe 8 en startpunt van etappe 9 van Ons Kloosterpad.

 

 

Zuster Madeleine van het missieklooster Heilig Bloed vertelt over haar missie en die van haar internationale kloostergemeenschap: Gods licht een beetje zichtbaar maken, daar waar nodig.

Bekijk de video

Producten van deze locatie