kloosterhotel ZIN
Bezoeken en beleven
Ons Kloosterpad
Overnachten
Wandelen

Kloosterhotel ZIN

Boxtelseweg 58, 5261 NE, Vught Bekijk op Google maps

De Fraters van Tilburg kochten in 1902 Huize Steenwijk aan de Boxtelseweg 58-60 in Vught om er een rustoord voor oude en ziekelijke fraters te vestigen. Het huis dateert van 1840. Het zou de basis worden voor drie kloosters: het Fraterhuis H. Joachim, Huize Emanuelle en de Communiteit Eleousa.

Deze congregatie is vooral bekend vanwege de grote rol die zij speelde in het onderwijs. De fraters richtten scholen op, gaven zelf les en ontwikkelden lesmethodes. Ze gaven niet alleen in Brabant les, maar ook overzees zoals in Suriname. In de jaren zestig kregen de fraters gezelschap van een andere Tilburgse orde: de Zusters van Liefde.

In de jaren negentig leek het erop dat de gebouwen gesloopt zouden worden. Dankzij ambitieuze plannen van ondernemers werd het complex gered van de sloop.  Het complex is een vergader- en congrescentrum met een hotel geworden. In Kloosterhotel Zin ligt de nadruk op rust en meditatie. De fraters kregen een nieuw onderkomen op het terrein.

Hotel ZIN is eindpunt van etappe 14 en startpunt van etappe 15 van Ons Kloosterpad.

In Vught ligt kloosterhotel Zin in Werk, een project van de fraters van Tilburg. Op het terrein woont ook een communiteit van fraters en leken, die Zin ondersteunen. Ook de beweging van Barmhartigheid is hier gevestigd.

Bekijk de video

Producten van deze locatie