klooster_oirschot_nazareth
Bezoeken en beleven
Museum
Ons Kloosterpad
Wandelen

Klooster Nazareth

Koestraat 37, 5688 AG, Oirschot Bekijk op Google maps

De congregatie Zusters Franciscanessen is niet weg te denken uit Oirschot. In de twee eeuwen dat de zusters er wonen, hebben ze een grote invloed gehad op zorg en onderwijs. Het grote klooster Nazareth is ontworpen door architect Jan Stuyt. Deze architect had een bijzondere stijl. Andere klooster-architecten lieten zich inspireren door de middeleeuwse gotiek: spitsbogen en hoge torens lieten zien dat het katholicisme terug was van weggeweest. Stuyt liet zich inspireren door de christelijke architectuur van het Midden-Oosten.

Het klooster is niet toegankelijk voor publiek. Wel is er een museum. Naast veel oude foto’s zijn er ook voorwerpen te zien die een belangrijke rol hebben gespeeld in het kloosterleven. Denk daarbij aan 17-eeuws servies maar ook aan de houten slippers waar de zusters tientallen jaren op hebben gelopen.

Klooster Nazareth is eindpunt van etappe 11 en startpunt van etappe 12 van Ons Kloosterpad.

Zuster Eugenie Elbers van de franciscanessen in Oirschot vertelt over haar leven in klooster Nazareth, de regel van Franciscus en het respect voor alles wat groeit en bloeit.

Bekijk de video

Klooster Nazareth is niet toegankelijk voor bezoekers. Met dit filmpje krijgt u een indruk van het klooster.

Binnenkijken in klooster Nazareth

Producten van deze locatie