klooster de weijst handel
Bezoeken en beleven
Ons Kloosterpad
Overnachten
Spijs en drank

Klooster de Weyst

Pater Petrusstraat 21, 5423 SV, Handel Bekijk op Google maps

Het voormalige Kapucijnenklooster werd gebouwd in de periode van 1850 -1852. De stichter ervan was Pater Petrus, beter bekend als Peer Schooi, omdat het gehele klooster gebouwd is door middel van donaties. De minderbroeders Kapucijnen bouwden hun klooster in Handel omdat Handel een bedevaartsoord is.

Jarenlang was het klooster een centrum van gebed en zielzorg en het gold als een soort revalidatiecentrum voor zieke en bejaarde kapucijnen. De kapel werd ook bezocht door gelovigen uit de omgeving. Het gebouw is inmiddels een Rijksmonument.

In de loop van de jaren ‘70 van de vorige eeuw kwam aan het kloosterleven in Handel een eind. Het kapucijnenklooster werd in 1984 overgedaan aan Stichting De Weyst, die het gebruikt voor retraites, studiedagen en accommodatie voor concerten. De kloostertuin is open voor bezoek, er is een winkel waar Johannesolie, goudsbloemzalf, biologische appelsap, honing, groente en fruit van het seizoen wordt verkocht en je kunt er overnachten, als je ruim van tevoren reserveert. De prijs om te overnachten inclusief ontbijt bedraagt € 50,00 indien er beddengoed (een lakenzak/lakens en/of slaapzak) en een handdoek meegebracht worden. Lakens en handdoeken zijn ook te huur voor €10,00.

 

Producten van deze locatie