WIL
Overnachten
Spijs en drank

Hotel Willibrordhaeghe

Hotel Willibrordhaeghe

Vlierdenseweg 109, 5753 AC, Deurne Bekijk op Google maps

Willibrordhaeghe kent een rijke geschiedenis en heeft verschillende functies gehad. Op 7 november 1954 werd het gebouw geopend. Het diende als vervanging voor het Missiehuis in Uden dat in 1944 door de Duitse bezetters werd opgeblazen tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Het gebouw is ontworpen door de architect Johannes van Halteren en beschikt over kenmerken van de Delftse School. De eerste steen werd gelegd in 1953 door de bisschop van Tsaochowfu (China). Een jaar later werd het gebouw daadwerkelijk in gebruik genomen door de paters, broeders en studenten van het missiehuis. Nadat ook de bouw van de kapel was voltooid, werd het gebouw op 7 mei 1955 officieel geopend door Herman Witte, de minister van Wederopbouw. Nadat het missiehuis vanaf 1961 werd gesubsidieerd door het Ministerie van Onderwijs, ontwikkelde het zich tot het St.-Willibrord Gymnasium. Het St.-Willibrord Gymnasium werd later het Willibrord Gymnasium en is nu gevestigd vlakbij het voormalige klooster.

Onder andere door de ontzuiling, veranderde de functie van het missiehuis en meldden zich steeds minder studenten aan die tot priester werden opgeleid. Hierdoor kwam het missiehuis in financiële problemen en werd het gebouw onder andere gebruikt voor het opvangen van gehandicapten en ouderen. In 2004 werd het voormalige klooster een conferentiehotel, maar ook hier kwam in 2014 een einde aan. Per 1 juni 2017 is het gebouw verder gegaan onder de Fletcher vlag als Fletcher Kloosterhotel Willibrordhaeghe.