'Kloosterpad Ontmoeting' met deelnemers aan het pad

Enkele tientallen samenwerkingspartners waren op 1 juli naar Museum Krona gekomen om ervaringen te delen rond Ons Kloosterpad, dat nu enkele maanden open is. De verkoop van het Bindboek en de speciale kloostersouvenirs, waarvan de opbrengst ten goede komt aan de kloostergemeenschappen, gaat boven verwachting. De souvenirs zijn bovendien een mooi communicatiemiddel voor wandelaars om het gesprek aan te gaan met kloosterlingen.

Dit vertelden aanwezigen tijdens de netwerkbijeenkomst ‘Kloosterpad Ontmoeting’. Het was een mooie ontmoeting, deelnemende kloosters van Ons Kloosterpad konden het succes vieren en ervaringen uitwisselen. De bijeenkomst werd gewaardeerd en er ontstonden nieuwe onderlinge contacten en ideeën.

Tijdens deze bijeenkomst waren ook enkele kunstenaars van de kloostersouvenirs aanwezig. Zij kregen de gelegenheid te vertellen hoe ze tot het uiteindelijke resultaat zijn gekomen. De souvenirs die bij Ons Kloosterpad vertellen het verhaal van de plekken en idealen van de kloostergemeenschappen. Het is een manier om in gesprek te komen met de wandelaars. De verhalen en ervaringen van de ontwerpers zijn terug te lezen in het miniboekje ‘Brabantse Kloostericonen’, dat mede mogelijk is gemaakt door Kunstloc Brabant.

Tijdens de bijeenkomst werd ook de tweede druk van het Bindboek (verkrijgbaar bij Berne Media) gepresenteerd. De eerste druk was in korte tijd uitverkocht.