Fietsroutes langs kloosters in Midden-Brabant

In de regio Midden-Brabant zijn er twee klooster(fiets)routes samengesteld. Deze brengen u langs maar liefst 49 (voormalige) kloosters in Tilburg, Berkel-Enschot, Udenhout en Biezenmortel. De routes staan beschreven in een speciaal uitgegeven boekje ‘Kloosterroute’. Twee fietsroutes langs (voormalige) kloosters in Tilburg, Berkel-Enschot, Udenhout en Biezenmortel’. Het boekje Kloosterroute en de programmaflyer zijn van 6 tot en met 12 september gratis af te halen bij VVV Tilburg, De Bibliotheek Midden-Brabant en Erfgoedcentrum ’t Schoor, het TextielMuseum en Koningsoord. 

Fontys Hogeschool
De fietstocht voert ook langs drie plaatsen waar studenten van Fontys Hogeschool voor de Kunsten speciale plekken hebben ingericht. Nog tot en met 12 september zijn
drie religieuze plekken in Tilburg, Berkel-Enschot en Biezenmortel, door de studenten tijdelijk verbijzonderd: Een meubel met bijbehorende podcast laat bezoekers ervaren hoe kloosterwaarden van weleer betekenis kunnen krijgen voor de toekomst. Waarden, zoals naastenliefde, saamhorigheid en gemeenschapszin worden er nieuw leven ingeblazen. De podcasts zijn te beluisteren via www.kloosterwaarden.nl. Voor Landpark Assissiё in Biezenmortel is bovendien door studenten geschiedenis van Fontys een speciaal programmaboekje ontwikkeld dat op Open Monumentendag op locatie te verkrijgen is.