Beleven en verblijven Verdieping

Rondleiding kloosterlandgoed Eikenburg

12 september 2021

Aalsterweg 287

11.00

5644 RE, Eindhoven

Op zondag 12 september is er een rondleiding over Kloosterlandgoed Eikenburg. Het is een van de activiteiten tijdens Open Monumentendag/Architectuurdag in Eindhoven, die dit jaar kloosters als centrale thema heeft.

Het kloosterlandgoed ondergaat een metamorfose en is inmiddels publiek toegankelijk. Landgoed Eikenburg is sinds 1894 de leefomgeving van de Broeders van Liefde. Hun hoofdgebouw huisvestte niet alleen het klooster en de kapel, maar ook diverse scholen, waaronder de middelbare school Sint-Joris. Toen het hoofdgebouw grotendeels leeg kwam, vroegen de Broeders woningcorporatie Trudo om advies over herbestemming.

Trudo huisvest hier bijzondere doelgroepen. Mensen die niet alleen de kwaliteiten van het landgoed en het bos waarderen, maar die ook actief aan het behoud ervan willen bijdragen. Die er activiteiten organiseren, met en voor elkaar. Mensen die er wonen en tegelijk ook aan de slag gaan in de moestuin van Stichting Stadsakkers. De groenten die hier worden verbouwd zijn bestemd voor de Voedselbank. Het bidden en werken, verandert in samenleven en -werken.

Meer informatie
D26I5605 Bescherm Eikenburg