The Sisterhood Bag  

De eerste serie unieke tassen met een boodschap van de Zusters van Onze Lieve Vrouwe Abdij is al uitverkocht. Maar nieuwe tassen zijn in de maak! 

De zusters hebben naar eigen inzicht unieke tassen ontworpen en vervaardigd in eigen atelier, gebruikmakend van deels hergebruikte materialen uit hun klooster.  Tijdens een workshop met textielontwerper Marjolein Keijsper gingen de Benedictinessen uit Oosterhout zelf aan de slag volgens een ontwerp waar elke zuster een eigen invulling aan kon geven.

De – niet meer te verstellen – zwarte habijten krijgen, verfraaid met restanten bandjes uit het atelier voor paramenten, een nieuw leven in handzame tassen. Elke zuster krijgt bij intrede in het klooster een nummer als waslabel. De tassen hebben een uniek en persoonlijk accent meegekregen door ze te voorzien van een eigen nummer.

Als de zusters in de keuken, het atelier of in de tuin werken dragen zij werkschorten zodat het habijt schoon blijft. Van de afgedankte schorten in het karakteristieke blauw-wit ruitjespatroon werd een tweede serie tassen gemaakt. In de kleermakerij van het klooster wordt nu niet meer alleen kleding genaaid en hersteld. Er wordt onder leiding van zuster Simone ook gewerkt aan The SISTERHOOD BAG. Zo hebben de zusters een bijzonder souvenir toegevoegd waarin ze hun duurzame levensstijl willen doorgeven.

De blauw geruite tassen van oude werkschorten kosten 29 euro. De zwarte tassen 39 euro. De de opbrengst komst ten goede aan het klooster. Interesse? Stuur een mailtje naar  info@olvabdijoosterhout.nl