Handboek Kloosterlunch Sereniteit 

Tijdens het jaar van het Brabants Kloosterleven ontwikkelde fooddesigner Katja Gruijters de bijzondere kloosterlunch Sereniteit waar bezoekers op enkele kloosterlocaties van konden genieten. Er is nu een handboek voor kloosters die de lunch op hun eigen locatie willen organiseren.

Het handboek kun je hier downloaden.

Inspiratie handboek – final

Om de producten uit de kloosters uit te lichten zijn afgelopen jaar een kloosterlunch-ritueel en picknick in de kloostertuin ontwikkeld, in samenwerking met fooddesigner Katja Gruijters. Er zijn diverse kloosterlunchevents georganiseerd bij Koningshoeven in Berkel-Enschot, het clarissenklooster in Megen, klooster St Agatha en het Emmausklooster in Velp.

In de maanden juni en juli vonden workshops plaats waaraan diverse betrokkenen van kloosterlocaties deelnamen om te leren hoe zij de kloosterlunch op de eigen locatie kunnen maken en organiseren. Zo brengen we de (h)eerlijke kloosterproducten, al het Goeds uit het klooster, onder de aandacht bij het publiek en versterken we de beleving van Ons Kloosterpad.

Chef-koks, zorgmanagers, medewerkers abdijwinkels en actieve vrijwilligers volgden de tweedaagse workshops van fooddesigner Katja Gruijters. Alle ideeën zijn gebundeld in het handboek Kloosterlunch. Met ondersteuning van een toolkit en recepten kunnen diverse locaties langs Ons Kloosterpad de kloosterlunch zelfstandig oppakken. Zo geven we een impuls aan het inzetten van elkaars kloosterproducten, inspireren we nieuwe partijen en zetten al het Goeds uit het klooster op de kaart.