Kloosterwaarden doorverteld

Kerken en kloosters spelen al jaren een rol in het dagelijkse leven in Tilburg.  Afgelopen zomer zijn drie plekken tijdelijk verbijzonderd door studenten van de Fontys Hogeschool onder begeleiding van KunstLoc. Een mooie samenwerking waarin kloosterwaarden zijn doorverteld. Het was een van de projecten waarin studenten aan de slag gingen met het onderwerp kloosterwaarden. 

De studenten maakten meubels en podcasts. Voorbijgangers konden in het Stadspark Oude Dijk, de voormalige kloostertuin van de Zusters van Liefde in Tilburg, de Trappistinnentuin bij het voormalige klooster Koningsoord in Berkel-Enschot en op Landpark Assisië op de buitenmeubels plaatsnemen. De bijbehorende podcast liet bezoekers ervaren hoe kloosterwaarden van weleer betekenis kunnen krijgen voor de toekomst. Waarden zoals naastenliefde, saamhorigheid en gemeenschapszin zijn nieuw leven ingeblazen.

Tot eind december zijn de meubels te zien in de expositie Tilburgs Kloosterleven van het Tijdlab in de Lochal te Tilburg.  De verhalen zijn nog terug te luisteren via de website www.kloosterwaarden.nl.

Credits
Ontwerp en realisatie: Aïsha Dingemans, Sophie Hoogmoet, Lisa Machielse en Isis Peene, tweedejaars studenten van de ontwerpopleiding Art, Communication and Design (ArtCoDe) van Fontys Hogeschool voor de Kunsten.
Begeleiding: Jacqueline Moors, Anne Parlevliet, Jesper Wijnhoven en Martijn Honselaar.
Ondersteuning: Kunstloc Brabant / talentontwikkelingstraject De Kunstopdracht, Netty van de Kamp.
Website: de visuele orde