kafarnaum pelgrimshoeve
Ons Kloosterpad
Overnachten
Wandelen

Pelgrimshoeve Kafarnaüm

Pelgrimshoeve Kafarnaüm

Servatiusstraat 11, 5512 AJ, Vessem Bekijk op Google maps

Deze boerderij was oorspronkelijk eigendom van de Sint Willibrordusstichting te Heiloo, een psychiatrische inrichting onder beheer van de broeders van Dongen. Het huis diende als zomerverblijf voor patiënten. Het broederhuis werd in 2009 omgezet in een pelgrimshoeve. De rol van de broeders is grotendeels overgenomen door vrijwilligers. Het huis wordt als zodanig nog gebruikt en is een refugie voor bedevaartgangers naar Compostella.

Kafarnaum is eindpunt van etappe 10 en startpunt van etappe 11 van Ons Kloosterpad.

 

In zes etappes volgt Sander de Kramer Ons Kloosterpad. In etappe 1 krijgt Sander de pelgrimszegen in Vessem en gaat gesterkt op weg met Jasper van Deurzen, coördinator van Ons Kloosterpad en kenner van het religieus erfgoed in Noord-Brabant.

Luister de podcast

'Juist als je in beweging bent, kan je stilstaan bij wat er binnen gebeurt', vertelt pelgrim Adri. Als hij voor grote keuzes staat gaat hij wandelen.

Luister de podcast

Broeder Fons (90) liep lang geleden naar Santiago de Compostela. Na thuiskomst zette hij een project op dat nog steeds bestaat en waar 150 vrijwilligers werken: de Jacobushoeve in Vessem.

Bekijk het filmpje

Producten van deze locatie

wandelschoenen-web
Verblijven Wandel- en fietstochten

Pelgrimstochten

Pelgrimshoeve Kafarnaün is een voorbereidingsplek, een bijzondere overnachtingsplaats, een eindpunt voor jeugdige pelgrims, een ontmoetingsplek voor teruggekeerde pelgrims, een rustpunt op je levenspad en biedt diverse pelgrimstochten te voet en te fiets aan.